Voorleeshulp voor dyslectische kinderen
Al onze kinderen op school met een dyslexieverklaring of met een vermoeden van dyslexie willen wij graag de mogelijkheid geven om boeken die zij leuk vinden, voorgelezen te krijgen zowel thuis als op school. Hiervoor hebben we uw hulp nodig voor uw eigen kind.
Ons idee is dat uw kind op een tablet, dit kan een Ipad, Ipod of een andere tablet zijn, via de  daisy app, die u hier op installeert, boeken voorgelezen krijgt.
Heeft u geen tablet in huis, maar wel een computer dan kunt u het gratis programma Amis downloaden en kan uw kind met behulp van de computer voorgelezen worden.
 
Wat we van u vragen is het volgende:
· Meld uw kind gratis aan op de website:  www.superboek.nl
· Installeer op tablet, ipad of ipod de daisy app of download op uw computer
het prgramma Amis en installeer dit programma.
 
Nadat uw account van Superboek geactiveerd is, dit gebeurt pas nadat Superboek gebeld heeft om u gegevens te controleren, zoekt u samen met uw kind een boek uit op Superboek en u haalt uit de bibliotheek het  “echte” boek. Uw kind kan nu meelezen terwijl het boek voorgelezen wordt.
 
Het fijnste voor uw kind en de leerkracht is, als u een tablet of ipod heeft, uw kind deze ook op school mag gebruiken. Dat betekent dat uw kind deze iedere dag van huis mee naar school neemt en weer terug. Heeft u deze mogelijkheid niet, dan kan in overleg met de leerkracht uw kind gebruik maken van een tablet die op school aanwezig is, of op school zelf lezen in het boek, wat hij/zij thuis voorgelezen krijgt.
 
Er zijn al enkele kinderen op onze school die met Superboek werken en erg enthousiast zijn. Wij gunnen al onze dyslectische kinderen deze supermogelijkheid. Wij kunnen dat echter niet zonder uw hulp.
 
Mocht u nog vragen of hulp nodig hebben bij het installeren van de app, het downloaden van Amis of het aanmelden op Superboek, dan kunt u een afspraak maken met:
Jacqueline Eshuis (ICT coördinator van de Kennedyschool)
Email: jeshuis@kennedy.lucasonderwijs.nl
Of loop op woensdag, donderdag, vrijdag na schooltijd even binnen in C2.